Direktlänk till inlägg 27 december 2010
Ja, jag vet, jag skriver alltför sällan några inlägg. Jag tror tyvärr inte att jag kommer att bättra mig heller. Men idag tänkte jag i alla fall göra några inlägg. Om julgodis. Ska jag vara ärlig så tycker jag att mycket av det traditionella julgodiset är tråkigt, alltför sött och inte speciellt gott. I år har jag testat lite nya roligare sorter. Några tror jag kommer bli återkommande på gottebordet från år till år. Andra sorter kommer jag förmodligen inte att göra igen.
Något som jag tror att jag kommer att göra igen är s.k Cake Pops, dvs. kaka på pinne. Jag har valt en enkel sort som dock är lite pillig att göra just pga. att den sitter på en pinne och ska kylas i flera steg och dekoreras med smält choklad osv. När jag gjorde kakan/godiset tyckte jag att det var en fördel att det var minusgrader utomhus. Jag kunde ställa ut Cake Popsen en stund och slapp knôka in dem i det redan överfulla kylskåpet.
Här kommer receptet (ska se om jag kan fota lite senare och komplettera inlägget med ett foto).
*****
Cake Pops (ca 20 st)
Du behöver:
- 2 pkt ballerina kladdkaka
- Ca 100 g philadelphia
- 200 g mörk choklad
- Strössel
- Klubbpinnar
Gör så här:
1. Mixa alla kakor så det bara är små smulor kvar. Blanda i philadelphiaost, lite i taget tills det blir en lagom fast deg. Testa att rulla en boll, går det bra och den inte känns smulig så är det lagom med ost. Ställ in i kylen i ca 20 min.
2. Rulla lagom stora bollar och ställ in i kylen igen.
3. Ta fram dina klubbpinnar och värm lite av chokladen. Doppa toppen av en pinne i choklad och sätt på en boll. Gör så på resten och ställ sedan in dem i kylen så att chokladen stelnar och bollen fastnar på pinnen.
4. Värm resten av chokladen och doppa dina cake pops i choklad. Låt stelna lite och strössla sedan på. Ställ in i kylen en liten stund till tills chokladen stelnat.
Jag använde hälften mörk choklad och hälften vanlig Marabou mjölkchoklad. Detta för att göra dem mera barnvänliga.
För att cake popsen lättare ska stå när jag arbetar med dem (kyler dem etc.) ställer jag några stycken, ca 4 st., i ett högt glas. Ställer man för många så välter glaset. När allt är klart, chokladen stelnat och popsen är dekorerade så går det givetvis att lägga dem ner om man vill. Vid servering är det fint att ställa dem i höga glas fyllda med t.ex socker.
Receptet ovan har jag tagit från en blogg. Tyvärr minns jag inte vilken. Om någon känner igen receptet som sitt eget så säg till mig så länkar jag till din sida och du får credit för receptet! ;-)
När jag idag som vanligt surfade runt lite oplanerat så hamnade jag på Simple as that, en underbar blog med foto och pyssel och lite blandat kompott. Idag hade Rebecca bl.a. gjort ett inlägg med fototips passande en dag som denna (Alla hjärtans dag)....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|