Direktlänk till inlägg 2 oktober 2010
...ja, det tycker jag att jag tillskansat mig idag. Har tillbringat lördagskvällen med att koka sylt - plommon- och kiwisylt. Och den blev faktiskt riktigt god. Jag använde mig för första gången av syltsocker. När jag ändå höll på så gjorde jag tre satser, men receptet (mitt eget) är för en sats.
Ingredienser;
Ca 600 gr. plommon
Ca 600 gr. kiwi
1 paket syltsocker
Så här gör jag;
Skålla plommonen för att lätt kunna ta bort skalet. Kärna sedan ur dem. Skala kiwisarna och mosa dem med en gaffel (alternativt kör i mixer om man vill ha slät sylt). Vill man ha slät sylt bör man mixa även plommonen. Men jag låter plommonen vara som de är. Blanda kiwi, plommon och syltsocker i en gryta. Jag vill inte ha sylten riktigt så söt och tar därför inte riktigt hela sockerpaketet. Låt koka i ca 5 minuter, ev. lite längre. Mosa plommonen lite lätt mot grytans kant. Skumma av sylten och häll sedan upp på väl rengjorda burkar. Låt svalna.
När jag idag som vanligt surfade runt lite oplanerat så hamnade jag på Simple as that, en underbar blog med foto och pyssel och lite blandat kompott. Idag hade Rebecca bl.a. gjort ett inlägg med fototips passande en dag som denna (Alla hjärtans dag)....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||
|